Introduktion

En introduktion til blodsugere i den mørke middelalder

Vi har vist alle, i større eller mindre grad, fået forsøgt os med vampire the masquerade, men da historierne i min krønike vil antage skiftende historiske rammer, har det en naturlig effekt på hvordan spillet kommer til at foregå, for selvom visse af de ældre vampyrer gerne så det sådan, så hænger tingene ikke ens sammen i d. 13 århundrede og nutiden.

Det er ikke tilfældigt at jeg skriver d. 13 århundrede (eller 1200 tallet, som svenskerne og folk med støttepædagog siger) for det er lige præcis dér kampagnen reelt starter. Vi kommer til at benytte os af den tidligere version af world of darkness, dvs. vampire the masquerade frem for vampire the requiem: lev med det!

Mørkets anatomi

Selvom vi starter historien i middelalderen, er der naturligvis mange ting man kan nikke genkendende til. Spillets indbyggede plotapparat er stadig den evige kamp, kampen for at bibeholde en del af sin menneskehed, kampen om magt og ikke mindst kampen om føde. Middelalderen er en både storslået og skrækindjagende tid, hvilken at være vampyr. Det er en tid med omfattende religionskrige, måske mest åbenlyst af de mange korstoge. En brutal tid, hvor skrigene fra afsidesliggende hytter næppe høres af andre end skovens dyr, og hvor ofrene måske først bliver fundet mange måneder efter en forbrydelse. generelt set er det en tid, hvor kun den mest naive forsøger at standse den stærkes hånd, når denne forsøger at tage det, som er retmæssigt hans. For nattens børn er det endvidere en tid, hvor der synes få steder at gemme sig fra solen og faklen, og vejene der nu engang betrædes er gjort farlige af røvere og skinskiftere. Det er en troens tid, hvor selv en ussel bonde har troen i hjertet til at være, selv en mægtig vampyrherres, banemand. Der hersker i denne periode noget der kunne minde om overbefolkning, i vampyrsamfundet, for det kan være svært at finde føde, når størstedelen af menneskeheden har indrettet deres liv i meget rigide cyklusser. Strengt taget kan det siges, at mennesker og vampyrers forhold til dag og nat, i netop denne periode, er stærkt fremhævet. Af netop samme grund er vampyrerne ekstremt territorielle. Det er en mørk tid, sparsomt oplyst af flakkende flammer og røde øjne, fra Den Iberiske halvø, teutonernes Schwarzwald og muslimernes Jerusalem. I forhold til nutidens vampyrer kan middelalderens synes langt mere magtfulde, i kraft af deres tætte relation til Kain. Dette kan dog siges at opvejes, hvis man ser på de mange småting, der alt sammen er med til at skabe en række udfordringer for datidens vampyrsamfund I tiden hvor kampagnen starter, er lupiner, altså varulvene ekstremt magtfulde, der findes blot få store byer, det meste handel foregår i sollys og det kan forekomme meget besværligt at rejse fra A til B. På dette tidspunkt i historien er vampyrerne langt mindre organiserede, og der findes ingen store sekter, der observerer alskens gøren og laden. Derfor er det vigtigt at bemærke, at straffen ved maskeradebrud ikke håndhæves i samme grad: der findes altså, som udgangspunkt enkelte prinser og ældre, der udøver deres små julelege på umiddelbare naboer.

Introduktion

Mægtigst Er Tiden Tyrannosirus